Bg

Frida Södermark


Frida är en av Sveriges bästa ultralöpare och är för det mesta ute på äventyr. Hon sprang sin första mil för tolv år sedan och efter det har det blivit åtskilliga maraton i Sverige och runt om i världen. Hennes stora passioner är löpning, resor och böcker.

Då hon kände att maraton inte tröttade ut henne tillräckligt testade hon ultralöpning 2012. I sin första tävling vann hon SM-guld på 100 km. Sedan dess har det blivit ytterligare fem SM-guld och två SM-silver. Frida har deltagit i fyra VM. 2015 var Frida med i det svenska  lag som vann VM-silver och EM-guld. 2020 siktar hon mot nästa VM. 

Nu satsar Frida fullt ut i det egna företaget Löparäventyret AB som håller inspirationsföreläsningar där hon delar med sig av sina vinnande strategier till företag och ordnar löparresor och andra löprelaterade event.

Resorna har tagit henne till jordens alla hörn och fortsätter hela tiden med löparskorna och böckerna i ryggsäcken. På hemmaplan finns även ett stort engagemang i löparklubben Tjalve IF Norrköping.

Hon brinner för att inspirera andra att det aldrig är för sent att hitta sin dröm, vilket hon även delar med sig av i sina nyutgivna böcker ORKA! Träning och äventyr i vardagen och VÅGA! En väldigt annorlunda reseguide. Under resan till Marocko kommer du att få chansen att springa med Frida och även låta dig inspireras.
Du kan följa Fridas äventyr på hennes blogg på: www.loparavantyret.se/blogg och  på www.loparaventyret.se.